Bordslampor

Bordslampa i sovrum

Det finns gott om olika sorters belysning för olika behov och smaker idag. Taklampor, vägglampor, golvlampor och bordslampor är vanliga former av inomhusbelysning som de flesta av oss har i våra hem och som alla fyller olika funktioner. De ska oftast både fylla praktiska som estetiska aspekter. I vårt sortiment lär du finna lampor som fyller dessa funktioner.

Olika sorters bordslampor

Det finns ett brett urval av bordslampor vad gäller till exempel storlek, form, färg och material. Vissa modeller är trendiga just nu, medan andra följer en mer klassisk och tidlös stil. Vilken modell du väljer beror på dina personliga preferenser och hur ditt rum och hem ser ut i övrigt. Kom ihåg att ta själva glödlampan och ljuset i beaktning. Olika glödlampor ger ifrån sig olika starka ljus, samtidigt som olika sorters lampskärmar också påverkar hur ljuset sprider sig i rummet. En bordslampa i form av skrivbordslampa behöver till exempel ett starkare och mer koncentrerat ljus än en lampa som främst används som punktbelysning och för att ge en hemtrevligare belysning.

När är bordslampor ett bra val?

En bordslampa bör inte ersätta en taklampa som ljuskälla, utan bör snarare användas som ett komplement till taklampan. Den kan till exempel ge ett bra ljus vid läsning i soffan, eller skapa en mysstämning på kvällen när du inte vill ha en stark taklampa lysandes i rummet. En bordslampa kan samtidigt fungera som en snygg inredningsdetalj i rummet. Välj till exempel en med en stor lampskärm istället för en liten lampan för att sätta pricken över i:et om du till exempel har stora bulliga soffor övriga inredningen, eller varför inte satsa på en lampa i en snygg accentfärg? Låt lampskärmen plocka upp någon färg i prydnadskuddarna för att ge en helhet.

Placering av lampor i hemmet

En viktig sak att ta i beaktning innan du klickar hem en lampa är var den ska placeras och hur installationen av den går till. Om du har flera punktbelysningar i samma rum blanda inte modeller för mycket då det lätt kan se lite rörigt ut. De flesta bordslampor har långa kablar som du enkelt kan sätta in i ditt närmaste vägguttag. För att slippa långa sladdar i rummet kan du använda dig av ett extra grenuttag eller samla ihop dina sladdar i en snygg korg, sladdrör eller annan förvaring. På det här sättet tar du bort fokus från själva sladdarna och låter lampan stå i centrum.

Copyright © 2019 Jonas Sjöstedt